verbinden...

Banner Default Image

Stage Talent Sourcer

Stage Talent Sourcer

Job title: Stage Talent Sourcer
Location: Amsterdam
Sector:
Salary: Bespreekbaar per annum
Start date: ASAP
Reference: AMS019_1674550419
Contact name: Amsterdam Careers
Contact email: Amsterdam.Careers@oliverjames.com
Published: 4 Tage her

Job description

Wat doet een recruiter? Goede vraag! Onze economie groeit hard en de vraag naar talent stijgt. Onze consultants spelen een belangrijke rol bij het aantrekken van de beste professionals en koppelen deze aan onze werkgevers in de vakgebieden Finance & Risk, Commercial Banking & Insurance, Change & Technology, Compliance, Legal & HR. Als recruiter bij Oliver James kan je echt impact maken door voor iemand een nieuwe job te vinden of een bedrijf een enorme boost te geven!

Wil jij commerciële skills verder ontwikkelen en de dynamiek van het recruitmentvakgebied beter leren kennen? Dan hebben wij de ideale leeromgeving voor jou. Wij zijn voortdurend op zoek naar ondernemende, energieke en leergierige stagiaires voor onze locatie in Amsterdam.

Wij zorgen ervoor dat jij binnen no-time het werkproces van arbeidsbemiddeling, relatiebeheer tot aan sales leert door intensieve begeleiding van je manager en een toegewezen buddy. Vanzelfsprekend krijg jij de ruimte om aan je opdracht te werken. Doordat wij ontzettend hard aan het groeien zijn bieden wij ook de mogelijkheid om na je stage bij ons in dienst te treden! Hoe leuk is dat?

Ben jij vanaf februari 2023 minimaal 3-6 maanden beschikbaar voor 40 uur per week, dan hebben wij een uitdagende en commerciële stageplek beschikbaar als Talent Sourcer.

De uitdaging:

Je gaat met allerlei werkzaamheden aan de slag op het gebied van 'business development'. Je werkt target gedreven en je moet goed moet kunnen verkopen. Uiteindelijk werk je veel met mensen en heb je een grote focus op het uitbouwen van relaties. Samen met je recruitment collega's help je mee bij het werven en selecteren van kandidaten voor uiteenlopende vacatures. Je draait mee als volwaardig teamlid en als leercurve krijg je veel eigen verantwoordelijkheden en eigen projecten. Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt de business bij het aantrekken van talent en het bijhouden van onze talentpools;
 • Je gaat je netwerk uitbreiden door proactief kandidaten te benaderen via diverse kanalen zoals LinkedIn en onze tools;
 • Je ontwikkelt aansprekende vacatureteksten, verzamelt, screent en beoordeelt binnenkomende sollicitaties;
 • Het verrichten van ad hoc en administratieve werkzaamheden omtrent het wervingsproces zoals het vastleggen van contactmomenten met kandidaten hoort er ook bij;
 • Je krijgt alle ruimte om successen te boeken! Na je inwerkperiode ga je kandidaten adviseren bij het vinden van een nieuwe job en voer je telefonische intakegesprekken.

Dit neem je mee:

 • Voor deze stage ben jij vanaf februari 2023 minimaal 3-6 maanden beschikbaar voor 40 uur per week;
 • Je bent een hbo/wo student die een opleiding volgt op het gebied van Human Resources, Commerciële Economie, Bedrijfseconomie, Communicatie, Marketing of een andere studie die aansluit;
 • Veel belangrijker is jouw passie voor mensen en motivatie voor het verbinden van vraag en aanbod in de sales & arbeidsbemiddeling.


Wat wij bieden:

 • Allereerst de kans om jezelf te ontwikkelen in een gedreven, internationale en professionele werkomgeving;
 • 350 euro stagevergoeding per maand en een leuke bonus wanneer je bepaalde resultaten behaalt;
 • Ervaren begeleiding tijdens je stage;
 • Bouwen aan een breed netwerk;
 • Je leert helder communiceren en doelgroepgericht interviewen;
 • Reiskostenvergoeding (we zijn goed bereikbaar met het OV!);
 • Sportabonnement vergoeding;
 • Leuke activiteiten met je team en de beste vrijdagmiddagborrel!;
 • Verschillende werkevents met je Benelux collega's zoals onze jaarlijkse Summerparty & Kerstgala;
 • En aan de praktische kant krijg je uiteraard van ons een laptop;
 • Na je stage nog geen genoeg gekregen van OJ? Er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden!


We zijn gevestigd in de hoogste Amsterdamse toren, in de Rembrandttoren op de 15e verdieping met een prachtig uitzicht over de Amstel. Wij bieden een hybride werksetting. Bij een fulltime werkweek zien we je graag 3 dagen op kantoor de overige 2 dagen werk je vanuit huis.


Wij geloven dat vitaliteit meer is dan een work-out en moedigen gezond gedrag altijd aan met extra lunchtijd om te sporten, sociale sport evenementen en een abonnement op de Headspace mindfulness app voor ontspanning.

Wie wij zijn:

In 2002 is de organisatie opgericht door Oliver & James in het Verenigd Koninkrijk. Door de juiste professionals te binden aan onze klanten zijn we uitgegroeid tot een gespecialiseerde en erkende recruitmentorganisatie. Met inmiddels 14 vestigingen in businesshubs zoals Londen, Milaan, New York, Singapore & Hong Kong bieden wij onze klanten toegang tot flexibele en structurele personeelsoplossingen in de vakgebieden Finance & Risk, Commercial Banking & Insurance, Technology & Change, Compliance, Legal & HR.

We blijven ondernemen en groeien. Met inmiddels 80 mensen in Nederland blijft onze corebusiness en kracht onze mensen. Elk team binnen Oliver James is een samenstelling van individuen waar ieder in zijn kracht staat en waar we op een inclusieve manier met elkaar samenwerken. Met een grote focus op het herkennen en ontwikkelen van talent begeleiden we professionals naar de volgende fase in hun carrière. Ondernemerschap, high performance, zelfontwikkeling een gestructureerde en resultaatgerichte aanpak vormt het DNA van onze organisatie.


Is jouw interesse gewekt of ben (ken) jij de perfecte kandidaat? Mail de corporate recruiter, ook voor al je vragen m.b.t. de vacature: iris.nibbering@oliverjames.com.

Creat Job Alert

By submitting your details you agree to our T&Cs