verbinden...

Banner Default Image

Senior Recruitment Consultant Legal

Senior Recruitment Consultant Legal

Job title: Senior Recruitment Consultant Legal
Location: Amsterdam
Sector:
Salary: Bespreekbaar per annum
Start date: ASAP
Reference: AMS035_1681894800
Contact name: Amsterdam Careers
Contact email: Amsterdam.Careers@oliverjames.com
Published: ungefähr 2 Monate her

Job description

Is verbinden jouw passie? Haal jij veel energie uit het spreken en ontmoeten van nieuwe mensen? En ben jij ook nog eens commercieel en ondernemend ingesteld? Samen met de divisie Manager krijg jij de uitdaging om als Senior Recruitment Consultant onze legal tak binnen onze finance unit verder op te bouwen. Je gaat aan de slag in een jong, groeiend en fijn team waar je echt de kans krijgt om met het team mee te groeien. Een mooie uitdaging waarbij je kunt pionieren & ondernemen. Natuurlijk doe je dit niet alleen want wij leiden jou verder op via ons L&D programma!

Als Senior Recruitment Consultant ga je proactief op zoek naar ervaren professionals die werkzaam zijn in het juridisch domein. Je krijgt te maken met allerlei hoogopgeleide professionals denk aan general councels, heads of legal, notarissen en advocaten. Jouw doel is het uitbouwen, onderhouden en optimaal benutten van je netwerk waardoor jij altijd de juiste professional aan de juiste opdrachtgever weet te koppelen!

De uitdaging:

Als Senior Recruitment Consultant ben je kennisdrager en kartrekker richting collega's. Jij bent 180-graden eindverantwoordelijk voor onze kandidatenportefeuille in Nederland en begeleidt je senior professionals binnen de juridische markt in hun carrière. Hoe ga je dit doen?

 • Netwerken & verbinden! Je gaat proactief op zoek naar kandidaten met behulp van LinkedIn sourcing, onze tools en technologieën en telefonisch contact;
 • Het opbouwen en onderhouden van een landelijke database met potentiële kandidaten binnen verschillende rechtsgebieden;
 • Via intakegesprekken en diepte-interviews stel jij de juiste vragen, motiveer en kwalificeer je kandidaten tegen de eisen van de klant met als resultaat een juiste match tussen kandidaat en opdrachtgever;
 • Je beheert het interviewproces door het bieden van een goede opvolging en begeleiding tot aan offer fase;
 • Het beheren en prioriteren van onze opdrachten is een belangrijk onderdeel om onze business value voorop te zetten;
 • Je bent de specialist binnen het vakgebied en signaleert trends en ontwikkelingen voor professionals en collega's!

Dit neem je mee:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau en het liefst in een HRM, juridische of communicatie richting;
 • Je hebt minimaal een 1 jaar werkervaring binnen recruitment, interim & detachering (dit is een pré);
 • Je bent een doorzetter met een sterk ontwikkeld commercieel gevoel;
 • Je bent communicatief sterk, stapt makkelijk op mensen af en je hebt een proactieve en flexibele houding;
 • Je kunt goed werken in een dynamische omgeving en zowel zelfstandig werken als in een team;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij geloven in de juiste persoon op de juiste positie! Heb jij een juridische achtergrond en weet jij als geen ander hoe het is om (als kandidaat of werkgever) werkzaam te zijn in deze sector, dan heb jij een streepje voor!

Wat wij bieden:

 • Allereerst de kans om met ons mee te groeien in een gedreven, professionele werkomgeving met onbeperkte mogelijkheden;
 • Fulltime functie met uitzicht op een vast contract;
 • Een goed basissalaris met een bovengemiddeld commissie regeling;
 • 25 vakantiedagen (waarvan 20 vrij inzetbaar) en bij elke promotie krijg je er een extra vakantiedag bij!;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Sportabonnement vergoeding;
 • High performance coaching om het maximale uit jezelf te halen;
 • Leuke incentives zoals onze lunchclub, vrijdagmiddagborrel, sterrenrestaurants & tripjes naar o.a. Dublin & Madrid;
 • Verschillende werkevents met je Benelux collega's zoals onze jaarlijkse Summerparty & Kerstgala;
 • En aan de praktische kant krijg je uiteraard van ons een laptop.


We zijn gevestigd in de hoogste Amsterdamse toren, in de Rembrandttoren op de 15e verdieping met een prachtig uitzicht over de Amstel. Wij bieden een hybride werksetting. Bij een fulltime werkweek zien we je graag 3 dagen op kantoor de overige 2 dagen werk je vanuit huis.


Wij geloven dat vitaliteit meer is dan een work-out en moedigen gezond gedrag altijd aan met extra lunchtijd om te sporten, sociale sport evenementen en een abonnement op de Headspace mindfulness app voor ontspanning.

Wie wij zijn:

In 2002 is de organisatie opgericht door Oliver & James in het Verenigd Koninkrijk. Door de juiste professionals te binden aan onze klanten zijn we uitgegroeid tot een gespecialiseerde en erkende recruitmentorganisatie. Met inmiddels 14 vestigingen in businesshubs zoals Londen, Milaan, New York, Singapore & Hong Kong bieden wij onze klanten toegang tot flexibele en structurele personeelsoplossingen in de vakgebieden Finance & Risk, Commercial Banking & Insurance, Technology & Change, Compliance, Legal & HR.

We blijven ondernemen en groeien. Met inmiddels 80 mensen in Nederland blijft onze corebusiness en kracht onze mensen. Elk team binnen Oliver James is een samenstelling van individuen waar ieder in zijn kracht staat en waar we op een inclusieve manier met elkaar samenwerken. Met een grote focus op het herkennen en ontwikkelen van talent begeleiden we professionals naar de volgende fase in hun carrière. Ondernemerschap, high performance, zelfontwikkeling een gestructureerde en resultaatgerichte aanpak vormt het DNA van onze organisatie.


Is jouw interesse gewekt of ben (ken) jij de perfecte kandidaat? Mail de corporate recruiter, ook voor al je vragen m.b.t. de vacature: iris.nibbering@oliverjames.com.

Creat Job Alert

By submitting your details you agree to our T&Cs